HTML

Peterfaith

Egy blog, a hétköznapjaimról, ünnepnapokon

Friss topikok

  • Peter Faith: @gasztro: a véleményed és annak stílusa, megerősíti az általam leírtakat, mint ellenpélda. @Nóra ... (2011.01.22. 12:19) West Balkán vélemény
  • SH_SH (törölt): ... Derégírtálmár. (2010.11.03. 08:37) A SIM csere
  • Fauve: ...ez a sztori ismerős... lehet, hogy egy sorban álltunk? (2010.07.28. 02:37) élet a látóhatáron túl
  • SH_SH (törölt): Már megint jó rég írtál... Sürgesselek? :) (2010.06.08. 12:02) hűű de rég íram...ide
  • Peter Faith: nem ide vág, de egész király kis blog: miertxarazene.blog.hu/ (2009.12.21. 14:45) tél light

Linkblog

2011.01.17. 11:01 Peter Faith

West Balkán vélemény

Ami történt az csak a tünet. Tragédia, ami szükségszerűen bekövetkezik.  A különböző hírportálok által ismerhetjük (objektíven vagy nem) a körülményeket, ezzel én nem foglalkoznék. Ami ennél talán fontosabb lehet, hogy mögé lássunk mi vezethet el idáig:

Féktelenek vagyunk, annyira szomjazzuk az életélményt, hogy bármit kockára teszünk érte. Bármire képesek vagyunk, csak egy pár órára kiszakadjunk a valóságból, szürkeségből, hétköznapból. Amfetamin, rovarirtó, egyre megy, csak üssön rendesen, csak változzon már valami, csak végre éljek. A készülés, a beszerzés, a szervezés, a buli nem veszhet kárba. Nem lesz mit mesélni, aztán meg megint várhatunk, hogy eljöjjön a fény. Itt vagyunk, bent, kurva nagy a tömeg, de leszarom, leszarok mindent, csak rakjon a dj rendesen, legyen hang és fény. Nézzen a szembe az a csaj, pacsizzunk össze idegenekkel, érezzem úgy, bajtársaim vagytok. Cinkosan bökd meg a másikat, abból a lufiból tudsz adni? persze. Tompuljon a valóság, úgy engedi el a kezem, mint anyám, amikor beengedett a játszótérre. Nincs felügyelet, nem vigyáz ránk senki, jó értelemben vagyok felnőtt, kötelesség és felelősség nélkül. Itt állok a színpadon, félmeztelenül, odabent óriási hiány, bár mindenem megvan. Leszarom, itt a zene nekem és itt vagytok ti is. Pacsizunk és ugrálunk, állat módjára, mert jól tudjuk, azok vagyunk. Party állatok. Tömeg van? Faszt érdekel. Valaki rosszul van, hülye fasz, majd legközelebb jobban figyel. Én is voltam már szarul és leszartak. Senki nem törődik a másikkal.

A kislány vérében amfetamin származékot találtak.

Ki a geci ad el neki? Ki nem szól, hogy bazmeg, talán nem kéne. Ha jön a gyorsvonat, nem elugrik előle, hanem flessel a fényére és az pedig darabokra tépi. Ez történt.

Reakciók:

Az emberek fel háborodnak, megrázza őket, gyertyát gyújtanak, cigány késelőt kiáltanak, embereket lőnének fejbe, betiltanák azt a szórakozóhelyet, ahol ők is jól érezték magukat. Felelőst keresnek, hárítanak, vádaskodnak, az országot okolják (ilyen is csak itt történhet), csodákat várnak ami majd visszahozza a rendet, igaz a RENDtől mindenki nagyon tart.

Mérhetetlen kettősség van a társadalmunkban. Megtorlást és toleranciát akarunk egyszerre.

 Az igazi gyilkosok azok, akik drogot adnak a 13-18 éves gyerekeknek. Azok, akik nem szólnak rájuk, hogy nem kéne. Azok, akik engedik őket bulizni, akik nem basszák ki a bekaticázott 40kg 150 magas kislányokat a bejáratnál, mert kell az a kurva haszon és mert pont leszarják.

A szüleik, hogy nem basznak le nekik két pofont, hogy gyermekem, a gyomirtót a kertbe használjad, nem a NNL partykon (bár ott is elég sok a gyökér).

Az ami történt, csak a tünet. A betegség, mélyen a társadalmunk alapjaiban kell keresni.

Miért vágynak a fiatalok, ilyen nagy mértékben a kiszakadásra a valóságból? Miért akarnak tombolni hetente többször is?

Miért tűnik el minden morál? Miért érzi magát mindenki baszottul egyedül? Miért vagyunk ennyire szomjasak az életre?

Ezeket a kérdéseket, nem lehet törvényi szabályzással, vagy gyertyák meggyújtásával megválaszolni.

A rendszer teljes újratervezésével kéne kezdeni. Hangsúly áthelyezés!

12 komment · 1 trackback

Címkék: drog rendőrség cigány life night noise bűn tragédia késelés balkán katica west nnl


A bejegyzés trackback címe:

https://peterfaith.blog.hu/api/trackback/id/tr592589784

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: WB Tragédia... és az emberi reakciók 2011.01.17. 11:43:34

Nem kívántam ezzel az esettel foglalkozni... Mégis megteszem, mert eléggé felháborított mindaz, amit az egyik közösségi portálon tapasztaltam. Adott ugyebár egy tragikus eset, és ennek kapcsán indult egy jónak tűnő kezdeményezés a féjszbuk közösségi po...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gazsi72 2011.01.17. 21:02:56

Kábítószer ide vagy oda egy ilyen termetű lány absztinensen is belehal, ha tömeg odanyomja sorban állás közben.

NetvilágTükre · http://netvilagtukre.blog.hu/ 2011.01.18. 09:06:54

@gazsi72: Teljesen lényegtelen, hogy fogyasztottak-e kábítószert vagy sem...
Ez a történet nem erről szól... Hanem a pénzhajhász, mindent kijátszó világunkról, aminek sajnos 3 fiatal lány lett az áldozata.

gazsi72 2011.01.18. 12:13:08

@NetvilágTükre: Egyetértünk! Ugye a kommentem megerősítésére írtad válaszként, mert ugyanez a véleményem...

Peter Faith · http://peterfaith.blog.hu 2011.01.18. 12:48:37

@gazsi72 Egyet értünk mindannyian. Csak Te gyakorlati részről nézed (igen, a tömeg, tiszta embert is kicsinálhat) én (és NetvilágTükre is talán) társadalmi szempontból, hogy mi vezet idáig. Lehet biztonságos egy szórakozó hely, sok menekülő útvonallal. De a valódi tragédia, folyamatosan zajlik. Ez pedig a mentalitás tragédiája. Az, hogy fiatalok ezrei gyomirtóznak, tombolnak és többet szexelnek 15 éves korukra mint a szüleim egész életükben.

gastro vazze 2011.01.18. 16:04:54

posztírókám jó nagy hülye vagy! vagy nem voltál fiatal? ne essünk már át a ló túloldalára!
én 35 éves vagyok és végigküzdöttem az egész 90-es éveket: Fortunában kezdtem még 93-ban (elszöktem otthonról a szerdai partira), majd HullyGully (ide is szöknöm kellett még az életkoromnál fogva), Darkside , ravepartyk, Maydayek, Club Speed 5 évig! nyáron Flört, stb-stb...
Próbáltak a szülők visszafogni, de egy fiatalt, ha bulizni akar, és a társaság befogadó, jó fej és hasonlóan bulizni akar, akkor hatlovas fogattal sem lehet visszatartani.
Nekem is papoltak, hogy ezt nem szabad, azt nem szabad, pszihomókushoz viszünk fiam, ha így folytatod! De qrvára nem érdekelt!
Egyet tudtam, hogy magamat ismerem annyira, hogy tudom hol a határ. Tudtam magamról, hogy nem fogom például tűvel megbökni magam, viszont érdekelt a többi anyag, hogy milyen hatást vált ki, így viszont a herka kimaradt - szerencsére csak fóliáról sikerült szívni, de nem esett jól..
Szóval ez a világ ilyen, ezt megváltoztatni TE nem fogod, és a felsőbb szervek sem fogják. Max. kitermelnek egy titokban, tiltott eszközöket használó társadalmat, de megszüntetni nem lehet!

Egyébként meg vesd a tekinteted a mekkai zarándokokra, ott minden évben jópárat agyontaposnak, de keresztény zarándolatról is szóltak már ilyen hírek. A vatikáni főtéren meg csak azért nem nyomják össze egymást az emberek, mert kordonnal szektorokra van bontva az egész, pont a dominóeffektus elkerülése miatt. Ez egy szerencsétlen véletlen volt ez a tragédia - sajnos. Bár a lépcsőház ránézésre valóban alkalmatlan volt ekkora tömeg kezelésére..

gazsi72 2011.01.18. 18:15:35

@Peter Faith: Ne haragudj, de belekevered a west balkán balesetbe a kábítószert, én kizárólag csak erre reflektáltam: hihetetlen nagy zsévágányon vagy.

Sárga bögre 2011.01.19. 11:37:32

Engem nagyon megfogott amit és ahogy írtál, rögtön ment a kedvencekbe.
22 éves vagyok, szerintem igen csak érint a probléma, én is szeretek bulizni, szeretem a közösséget, a jó zenéket, az alkoholt, de rosszul vagyok attól, ami a környezetemben végbemegy. Hogy 22 évesen "öreg" vagyok egy jó koncerthez a ZP-ben, hogy a lányok már nem lányok, a fiúk már nem fiúk, hogy beszólnak, ha nem iszom, ufo vagyok, mert nem drogozom, és hülyének néznek, ha szombat este páran otthon társasozunk, vagy filmezünk, mer'az már nem program, csak a risza és a heringfeeling. Nézem a több száz feltöltött képet fb-on, és azt érzem, már rég nem arról szól, hogy jól akarom érezni magam, ez már egy verseny, hogy ki a nagyobb partyarc. Azon tűnődtem, hogy mégis úgy hogy a picsába lehetséges az, hogy minden sarkon van egy szórakozó hely, és mégis mindegyik tömve van, nem csak a W.B. Honnan jön ez a sok ember?! És nem csak hétvégén, hétköznap is... Ja mert a 13-14 évesektől a 35-40-es szinglikig mindenki "élni" akar már/még, - tetszés szerint. De miért itt, és miért így és miért ennyiszer? Hogy főiskolára/egyetemre is azért megy már a korosztályom, hogy még ne kelljen elmenni dolgozni, és minél többet lehessen partyzni-partyzni-partyzni.... De miért itt, és miért így és miért ennyiszer? Mitől félnek ezek az emberek? Miért nem akar senki "felnőni"? Tényleg annyira ijesztő? És nem tudom, hogy mikor és hogy fog ez változni, de csak nem marad ez így. (igen, naív vagyok) Hány ilyen szombatnak kell történnie, hány pofonnak kell még csattannia? Kurvasoknak...
1 napig hirtelen mindenki nagyon trendinek érezte gyászolni ezeket a lányokat, volt egy kis verseny, ki mennyi lájkot kap a "RIP"-jeire, és hétfőn kezdődött minden előlről. Ugyanúgy bebasznak, ugyanúgy betépnek, ugyanúgy tapossák egymást, ugyanúgy megbánják-nembánják, és nem változik semmi... :(

málnaszedő 2011.01.19. 22:10:05

Peterfaith írása az egyedüli amit szívesen elolvastam ezzel az egész történettel kapcsolatban, a többi nem érdekel. Maga a történtek sem érdekelnek, mivel ilyen bárhol bármikor megeshet a sok barbár kertben amik amióta a világ világ, ilyen-olyan formában jelen vannak világunkban mindenütt. Most háborodnánk fel Woodstockon? Jaj ugyan már..
Mára sikerül hülyét csinálni az egész West-balkán esetből. Egy-két dolgot mondok csak, de azt is inkább a "mai társadalmat" illetően. A fészbúk világ hamarosan szétszedi az embereket. Minden közhellyé és nevetségessé válik, eltűnik minden ami eddig értékes volt önmagában. (Ha így marad, egyre szarabb generációk jönnek. Márpedig így marad. És nemsokára mindenki 'újbeszélül" fog beszélni.)
A bulvár ponyvát csinált a történtekből és a való világgal egyetemben teszi a tömeg elé. Ezt most bekapta a tömeg rendesen.
Végső soron a véleményem: Az egész csak véletlen volt és szervezetlenség, a jó magyar szervezetlenség. Undorítóak tudnak lenni a pesti éjszakák. Vakok a szülők, akik ezt nem veszik észre. gastro vazze ezzel a herkával én még írásban sem vagiznék, pláne nem 35 évesen egy blogon lógva. Nora nem vagy naiv!
Ezen a bulizás kérdésen kár ennyit gondolkozni. Az embert az intelligenciája dönti el hogy mi teszi boldoggá.
Végül: először és utoljára írtam bárhova is kommentet ebben az életben:) Köszi a cikket Peterfaith!

gyémánttengely (törölt) 2011.01.21. 00:09:05

@málnaszedő: Szerintem gastro nem vagizott a herkával, csak leírta az élete egy részét. Nem hazudott és ezzel tette a legjobbat.

Peter Faith · http://peterfaith.blog.hu 2011.01.22. 12:19:05

@gasztro: a véleményed és annak stílusa, megerősíti az általam leírtakat, mint ellenpélda.

@Nóra köszönöm a hozzászólásod, nem vagy egyedül, sőt nagyon sokan normálisak még rajtad kívül. Maradj is ilyen és tényleg az intellektusod határozza meg, milyen minőségű szórakozást szeretnél (a mérték a fontos :) )

@Málnaszedő:
Köszönöm a hozzászólásod, a dolgok csak akkor értéktelenednek el, ha hagyjuk, én a magam részéről nem fogom hagyni.
süti beállítások módosítása