HTML

Peterfaith

Egy blog, a hétköznapjaimról, ünnepnapokon

Friss topikok

  • Peter Faith: @gasztro: a véleményed és annak stílusa, megerősíti az általam leírtakat, mint ellenpélda. @Nóra ... (2011.01.22. 12:19) West Balkán vélemény
  • SH_SH (törölt): ... Derégírtálmár. (2010.11.03. 08:37) A SIM csere
  • Fauve: ...ez a sztori ismerős... lehet, hogy egy sorban álltunk? (2010.07.28. 02:37) élet a látóhatáron túl
  • SH_SH (törölt): Már megint jó rég írtál... Sürgesselek? :) (2010.06.08. 12:02) hűű de rég íram...ide
  • Peter Faith: nem ide vág, de egész király kis blog: miertxarazene.blog.hu/ (2009.12.21. 14:45) tél light

Linkblog

2009.09.30. 21:47 Peter Faith

élet a látóhatáron túl

Történt, hogy a belváros egy patináns környékéről hirtelen kint találtam magam budapest csücskében. Ide járok ki mindennap dolgozni, nagy örömömre. Az egy dolog, hogy a kisautóm 15 rongyot megiszik havonta, pedig 5öt fogyasz 100 on, meg hogy már a barátnőm vezet egy ideje, mert úgy felbasszák kora reggel az agyam az idóták, hogy 11 ig remeg a kezem, aztán hamar nyúlok mellé, de legalább alkalmam nyílt testközelből tanulányozni a helyi faunát.

A kedvencem a hely spár

Eleinte még belépéskor köszöntem az autóberántós szerkóba öltözött biztonságisnak, merő udavariasságból, aztán ettől gyanús lettem, mert a tejpult mellett kurva csúnyán nézett, amikor ki találtam törtni egy joghurtot a négyes csomagból, mert persze csak 4 es csomagban lehet vinni. (gondoltam, felhívom a figyelmét, hogy egyenként ha elad 4 darabot, többet kérhet érte mint egybe négyért, de nem volt olyan állapotba, két cigi meg a blikk után. Akcióra vágyott)

Irány a pékpult. Na itt valami nagyon komoly cuccot hasznlhanak élesztőnek, mert melegen a süt elhetetlen. Úgy érzed magad mint kémiaórán a lombik, amikor teszteltük milyen is sósavat öntni a vízre. Valami elképesztő a kémiai reakciók palettája, ami ebben a kis üzemben lezajlik, vannak olyan időszakok, amikor nettó 14 másodperc után ki kell állnom a sorból, különben a tegnapi vacsora nem a megszokot útvonalat választja...

Mind1, megtanultam, meleg pékárút soha ne vásárolj itt, vagy ha mégis, várd meg míg kiül, mert a fahéjas csiga maga a vegyi halálcsillag.

De a kedvencem, a pénztáros néni:

Az mondjuk egy dolog, hogy egy szájbabaszott multi, pont leszarja, hogy 70 bruttóért napi 12 órát alkalmazni valakit több mint féregség, mert hát a törvény nem tiltja, akkor miért ne? Ha csak 30 ezer lenne a minimálbér, hát levinnék oda is, hogy basznák ketté aki megálmodta. De az, hogy ilyen embert találnak, minden képzeletet felülmúl.

Haja rövid, mint a vécékefe, mozgása gyors, mint a zsebét tömő BKV vezéreknek, pofája be nem áll, arcán copyright bibircsók, ahogy az meg van írva. Imádja azt a pici hatalmát kiélni, lehetőleg nálánál gyengébb képességgel megáldott helyi lakosokon kiélni. A cérna ott szakad el nála, amikor felébred. Bejön, már ugat, hogy a fasz kivan a világgal.

minap állok a sorba, már a pékpultnál hallottam hogy csicsereg a drága, ó mondom, meglesz a reggeli mónikasó. Direkt már odaállok, nagy rajongója lettem.

Szegény vénasszony áll előttem, már a rendszerváltásnál kitette az agya az out of order táblát, azóta igencsak alacsony felbontáson fut a drága. Pakolja ki a kosarából a motyót, amikoris megáll a szallag, döbbentetet szinte vágni lehet. Az idő áll, a néni érzi a normál tér bomlani készül, a reggeli veszélybe került, ekkor már 2 perce nézi meredten a pénztárosnő. Tekintetük összefonódik és akkor újra megindul az idő kereke

Ez mi? - mutat a kenyérre a pénztáros, ami látszólag meglepi a nénit. Az out of order tábla továbbra is kint, ezt bizonyítanodó a következőt hiba ablakot dobja a gép:

Eh? - hangzik a kérdés

-EZ MI?? - üvölt immár a kasszás. Bőkve a pékárúra

- Kenyééérrr - azonosítja a néni, de úgy, mint én 6 évesen a Super8 as pornót.

- Azt látom, de ez honnan van??

Na ez a kérdés betette a kaput, lefagy a kurzor....csak villog a néni egymagában. Közben csendbe elüti hetedik percet az interakciós kisharang a multikulti kasszagépben.

- Biztos valaki idetette, megnézem, várjon - ezzel felkapja a kenyeret és elrohan.

A néni rezignáltan áll, pont úgy mint mögöttem az a 8 jóravaló vásárló, de már mindneki megszokta, hogy itt így peregnek a dolgok.

Szerinte a kasszásnő eltolt egy blázt a pékpult mögött, gondolom a levegőben lévő nukleinek pont kihozzák a cigarettájának valódi zamatát, majd sietve visszatér. Akkor már a mérközés 17 ik percében járunk. Üvőlt az állat, hogy felírta a kódját a tenyerébe a kenyérnek. De ez nem olyan kenyér ám mint a többi, ez más. Ezzel rövidre is zárta.

210 forintot kapok- bömböli, mintha tényleg ő kapná.

Néni átnyújt egy 400 forintos kajacsekket.

Ez nem jó, nem adok vissza.

Miért??

Mert nem lehet, adjon pénz.

Az nincs

Miazhogy nincs?

Há nincs, nízze meg...

Na nálam akkor gurult el a gyógyszer, mondtam a néninek, hogy most akciósba 400 ért megvásárlom tőle az utalvány, csak pörögjünk fel, mert nem érek rá egész nap national geographicot nézni. Mindkét droid fagyott egy kicsit, de végül megérezték a segítő szándékot, - hát nem akartam, hogy a néni rosszul járjon, csak azé nem fogadtam el az utalványt, érti, nem lehet ám visszaadni ebbűl- magyarázta nekem.... mondom persze értem, 950 et kapok- beletettem a 400 as utit , plusz 550 kp. Na ekkor talán leesett neki valami, mert bekussolt....

Így pörögnek a reggelek, a látóhatáron túl

 

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://peterfaith.blog.hu/api/trackback/id/tr691419353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bende Endre 2009.10.01. 12:53:21

Péterem!
Ez már csak ilyen. Nem is kell a város peremére menni... És még csak nem is az a legfőbb baj az emberekkel, hogy ostobák, hanem hogy rosszindulatúak. Na mindegy pukkantok egy tubit :)

Kovi01 2009.10.01. 19:05:27

na ez hiányzott már egy ideje
köszi köszi:)

Peter Faith · http://peterfaith.blog.hu 2009.10.01. 19:58:18

@Kovi01: jóvan, de ahogy magamat ismerek nem csinálok rendszert belőle:)

Peter Faith · http://peterfaith.blog.hu 2009.10.01. 19:58:57

@KIZAndrew: valamikor már mi is összepattanhatnánk egy kis portyázásra

Bende Endre 2009.10.02. 11:30:27

@Peter Faith:
Miaz hogy? Nagyon is Péterem!
Adjunk már a reformkonyhának...
Nekem 10-e utáni hétvégén akár optimális is lehetne. :)

Fauve 2010.07.28. 02:37:22

...ez a sztori ismerős... lehet, hogy egy sorban álltunk?
süti beállítások módosítása