HTML

Peterfaith

Egy blog, a hétköznapjaimról, ünnepnapokon

Friss topikok

  • Peter Faith: @gasztro: a véleményed és annak stílusa, megerősíti az általam leírtakat, mint ellenpélda. @Nóra ... (2011.01.22. 12:19) West Balkán vélemény
  • SH_SH (törölt): ... Derégírtálmár. (2010.11.03. 08:37) A SIM csere
  • Fauve: ...ez a sztori ismerős... lehet, hogy egy sorban álltunk? (2010.07.28. 02:37) élet a látóhatáron túl
  • SH_SH (törölt): Már megint jó rég írtál... Sürgesselek? :) (2010.06.08. 12:02) hűű de rég íram...ide
  • Peter Faith: nem ide vág, de egész király kis blog: miertxarazene.blog.hu/ (2009.12.21. 14:45) tél light

Linkblog

2010.07.21. 15:37 Peter Faith

A SIM csere

 

Elmúlt időszakban alkalmam nyílt tapasztalni a nemalvás fiziológiai hatásait. Napi, 1-1,5 óra alvással gazdálkodni igencsak vicces dolog. A valóság olyan képlékennyé válik, mint a kiábrándult mszp-s kisnyugdíjas tábor. Ilyenkor ez ember gyakran tesz dolgokat amiket amúgy nem. Ilyen például a SIM kártya lendületes elhagyása. Ennek pedig pótlási procedúrája van.
 
Kurva meleg, beérve a plázába persze úgy megtántorít a 20 fok, hogy egyből 3 kört megyek a forgóajtóval. Elindulok felfelé, közben dekoratív hosztesz hölgyek spemmelnek, annyira nem vagyok magamnál, hogy elfogadom, olvasnám is reflexből, ám az egyik agyféltekém olyan szinten zsibbadt, hogy csak úgy szétszaladnak a bogarak a színes lapon. Viszont ezt finom papírra nyomták, konstatálom boldogan, és begyűröm a farzsebembe. Beérek a boltba, rátenyerelek az ügyfélelosztó képernyőre, kidobja a számomat. Rásandítok a biztonsági őrre, mert érzem, hogy néz. Tényleg néz, ettől megizzadok. Megnézem a zsebem, van még egy kis Atiféle vodkám, gyorsan öblítek vele, ebben a melegbe. Eredmény, még jobban izzadok. Őr optikából kíséri, de nem szól.
 
Tompa rogyaszott térdű lépésekkel közelítem a clearwater automatát, farzsebből puha papír elő, nedvesít, tarkó töröl, szipogás alap. Leülök az egyik pult elé, arc kézbe temet, halánték morzsolgat. Az őr még mindig figyel, várja a megfelelő pillanatot. Én csak ülök, elszakadok a valóságtól, beleveszek a plazmán futó tökéletesen megvilágított boldog világba, tekintetem egy pillanatra elszalad egy X6-os kopper barátnőjének tetovált keblének irányába. Síjj, vodka kell ide, most egy kiadósabb korty. Üveg elő, tarkó töröl, ütemtelen kilégzés, kis lefulladás az aceton utóíztől. Nyár van, 20 fok a plázában, bokámon csorog a víz. Ügyfélhívó messze cseng, nagyon messze. Fókuszálok a távolba, de csak elmosódott piros vonalakat látok, fekete alapon. Kezd meglökni a vodi, a valóság képlékeny. Reflexből megnézem a telefonom, keresett e valaki.
 
Előveszem, kurvaélet, kikapcsolt. Nyomom vissza, nem kér PIN-t, gyanús. Nincs hálózat. Bazmeg ezért vagyok itt. Felröhögök magamban, magamon és arra gondolok, ha most lefeküdnék erre a fehér bőrsámlira, a biztonsági őr, vajon énekelne nekem valami szép altatót baritonban? Csengés, felnézek, kezemben szám, plafonon szám. Egyezik, eljött az én időm, erőtlen felnyújtózás, odaérek a pulthoz.
 
Támasztom mint a kurvég, kérdezi a kishölgy: Minden rendben uram? Persze, drága, szóval, az a helyzet – és itt rájövők,hogy kiszáradt a torkom, köszörülök egy kicsit, antiszociálisan, hangosan ahogy kell, biztonsági őr már nyúl a tonfához – hogy, az a kurva kártyát – nyúlok a zsebembe, vodka utolsó nagy slukk, tarkótörlés, kilégzés – elvitte a cica… vagy a fogtündér, a fasz se tudja már, de nekem nagyon hiányzik. Ekkor felnézek és a lány szemébe emberséget látok, rájövök, talán aggódik értem. Mohón nyúlok az ügyfélszolgálati röpi cukorhoz, ezzel próbálván tompítani a kiáramló vodkaszag intenzítást, ám hamar rájövök, ez csak gyönyörtapasz. Szóval uram, SIM kártyát szeretne cserélni? Malaca van drágám, nagyon kéne az a SIM – kezdek feszengeni a cipőmben – tudja, mostanság nagyon pörög a hitel biznisz, érti mákiávelli is azt mondta, az elérhetőség nagyon fontos, bronxi mese tudja, látta már? Csázpálminterii érti? És már tolom is önkénytelenül a három újjas köszöntést. A hölgy valószínű nem látta a filmet, de valamit biztos megért belőle. Hívószámot tudja mondani? Hú, a fene, várjon, mindjárt mondom – és tapogatni kezdem magam, mint Phil Collins az I Can Dance végén, végül a másik farzsebemben egy kis műanyag kockára leszek figyelmes. Igen, a SIM-em az. Előveszem, leteszem a pultra, tarkó megtöröl, halk zihálás. Többet kéne aludnom, azt hiszem most megyek… még a pultnál beaplikálom a telefonba a SIM-et. SMS- Szálkástól : Baszol Aranka?

8 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://peterfaith.blog.hu/api/trackback/id/tr192166389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.07.22. 14:18:50

Mondanám, hogy "olyan jól nézel ki. Iszol te rendesen?" De az utóbbi nem kérdés. Nyáron, negyvenbe', vodkát?

Peter Faith · http://peterfaith.blog.hu 2010.07.23. 08:14:45

a gazdasági helyzet kényeszerít rá, ha már self punish, akkor keményen :) egyébként ez a sztori nem velem történt meg valójába, csak E/1 ben viccesebbnek gondoltam

2010.07.23. 09:30:53

Divatos és aktuális: Te vagy a szellemíró? :)

Peter Faith · http://peterfaith.blog.hu 2010.07.23. 11:08:48

Csak a CIA rá ne jöjjön, mert előkerül a múltamból ez az és menekülhetek svájcba :)

SH_SH (törölt) 2010.07.27. 12:58:37

Na ez is stílusos volt SvájcHáziőrizet - PolanskiSzellemíró vonalon... :)
És csak a szél fújja a teleírt lapokat...

Peter Faith · http://peterfaith.blog.hu 2010.07.27. 14:40:50

Azért kell egy kedves olvasó, aki érti a finom utalást :)

SH_SH (törölt) 2010.08.02. 13:22:33

Már csak az a kérdés: Finom utalás volt vagy véletlen?
:)
Új hónap, új poszt? :P

SH_SH (törölt) 2010.11.03. 08:37:36

...
Derégírtálmár.
süti beállítások módosítása